СПА - 10 ползи за здравето, Част II

16.05.2018

Продължение от част I, която можете да прочетете тук.

6. Може да намали стреса

Този пълен релакс и топлина са не само буквално добри за вас, а действат и на вътрешния ви мир. Седенето в топла вода и усещането на ползите от това помага значително за намаляване на стреса. От своя страна, намаляването на стреса може да има положителни подобрения в умственото и физическото ви здраве и да стимулира тонуса.

7. Пречиствате тялото си

Топлината отваря порите и това е много хубаво и полезно, когато сте в чиста среда, като СПА вана. Чрез отварянето на порите вие ​​давате на водата шанс да проникне и да изчисти мръсотията и токсините от кожата ви. Резултатът е свежо усещане с потенциално по-мека и чиста кожа. Процесът на детоксификация може да ви накара да се почувствате по-добре!

8. Намалява симптомите при главоболие

Заради разширените кръвоносни съдове, отпускането и топлината, СПА процедурите също могат да помогнат и за намаляване на главоболието. Чрез разширяването на кръвоносните съдове се понижава налягането в главата ви, което помага да се отървете от главоболието, като се чувствате и по-отпуснати. Ако страдате от главоболие, тогава някои специфични СПА процедури могат да ви помогнат да го атакувате.

9. Може да подобри самочувствието и увереността ви

Когато се чувствате добре, имате позитивни мисли. Така както СПА почивката може да направи всички тези невероятни неща за вас, умствената полза също е доста осезаема. Когато влезете в СПА ваната, чувствайки се зле, и тя ви помогне да се почувствате по-добре, това ще ви накара да се харесвате повече и да сте по-уверени. Едно хубаво накисване преди голямо събитие може да ви помогне да се отпуснете, да имате повече увереност в себе си, и да сте по-подготвени психически.

10. Помага при тревожност

Тревожността е тежък проблем за решаване при много хора, но СПА определено може да помогне. Благодарение на релаксацията, облекчаването на стреса и топлината, СПА терапията може да ви помогне да се чувствате по-малко тревожни. Разбира се, това ще отнеме повече от една процедура, за да се отървете от проблема, но е едно добро начало!