Предимствата на минералната вода за кожата

05.02.2019

Част I

Ако никога не сте знаели за всички положителни ефекти, които бихте могли да получите от използването на минерална вода, имате късмет. След като прочетете тази статия, ще знаете всичко, на което ще можете да се насладите, използвайки този тип вода, и как тя може да промени нещата в живота ви, особено ако имате проблеми с кожата. Вижте списъка със седемте важни ползи, за които можете да сте благодарни, когато използвате минерална вода за кожата си.

1. Силициевият диоксид подхранва кожата.

Минералната вода съдържа силициев диоксид, който е вещество, намиращо се в подпочвените води, както и в изворите, които се използват за бутилиране на този вид вода. Има много ползи за здравето от силициевия диоксид, но за поддържането на кожата ви е една от големите.

Можете да разпознаете силициевия диоксид от малките пакетчета със “silica”, които често се намират в чанти, аксесоари и в някои контейнери за храна, за да премахват влагата. Въпреки че никога не трябва да ядете силициев диоксид, не се притеснявайте - напълно безопасно е да си миете лицето с минерална вода, която съдържа силициев диоксид.

2. Вашето тяло и кожата ще бъдат добре хидратирани.

Разбира се, всеки тип вода хидратира кожата ви, независимо дали я използвате само на лицето, или върху цялото си тяло. Въпреки това, ако търсите нещо, което да насърчи кожата ви да бъде още по-здрава от всякога, минералната вода е решението, което трябва да опитате. Колкото повече електролити присъстват във водата, толкова по-вероятно е тя да е хидратираща за вашата кожа.

Използването на минерална вода за лицето ви всеки ден е сигурен начин да решите проблема със сухата и белеща се кожа до голяма степен.

3. Лицето ви ще  светне!

Може да не сте напълно сигурни какво означава, когато хората казват че лицето ви свети, но ако се миете с минерална вода, скоро ще разберете! Чрез подхранването и хидратирането на кожата с електролити и добри минерали, този тип вода със сигурност ще накара лицето ви да изглежда по-младо и светещо за нула време.

Някои хора дори са открили, че минералната вода може да им помогне да стегнат кожата на лицето си и да намалят признаците на стареене по този начин. Въпреки че това може да не е вярно за всички, работи за някои, така че си струва да опитате!

Очаквайте останалите 4 предимства в следващата ни статия!