Какво можем да правим в Хисаря?

19.03.2018

Само защото сте в Хисаря не означава, че трябва да прекарате деня, лежейки до басейна (но никой няма да ви съди, ако го направите). Има много дейности, които могат да ви бъдат интересни за правене. Хотел „Хисар“ разполага с велосипеди, които можете да вземете под наем на рецепцията. Вземете велосипедите и опознайте града! Има много хубава велосипедна алея, която следва древното римско укрепление.

Не ви харесва да карате колело? Пробвайте разходка, или катерене! Разходете се из града, а защо не и извън града, за да станете свидетели на невероятната природа в този район. Планини, малки села, църкви, овце, кози, коне, градини, полета ... няма недостиг на вълнуващи неща, които да се открият в селските райони на България.

Конна езда! Средна гора всъщност е доста известен район с конна езда, заради терена. Хисаря разполага с няколко центъра за езда и Хотел „Хисар“ ще ви помогне да направите своята резервация.

Дегустация на вина! Хисаря се намира във винарския район, който често наричаме лозаро-винaрски район Розова долина. Не точно в Хисаря, но на малко разстояние с кола, ще откриете отлични винарни, които с удоволствие ще ви поканят да опитате техните вина, да хапнете, да разгледате, и да научите повече за винопроизводството.

Какво да разгледате в Хисаря (Забележителности)

Възползвайте се от възможността да се разходите из града. Няма как да не видите укрепената римска стена, римските бани, централните паркове, базиликите, римската гробница и много други интересни неща, които трябва да посетите.

Лечебната сила на водата

Хисаря се гордее със своите 22 минерални извора. Всички те са с топла вода. В зависимост от извора, температурите варират от 44-55˚C. Можете да намерите топла минерална вода, където местните жители и посетителите са подредени, за да се насладят на водата, и дори да си налеят бутилка, или две, и да я вземат у дома с тях.

Известно е, че химическият състав на водите има различни положителни ефекти върху здравето. Заедно с мекия климат и многото слънчеви дни, Хисаря се е превърнал в един от най-известните СПА и курортни комплекси в България, и често избирана опция за международен медицински туризъм. Минералните води съдържат хидрокарбонат, сулфат, натрий, флуор, силиций, радон и хидросулфит. Водите са подходящи за пиене, инхалации, и за външна терапевтична употреба. Те осигуряват облекчение за много медицински смущения като урологични проблеми, стомашно-чревни заболявания, мускулно-скелетни заболявания, заболявания на периферната нервна система, метаболитни заболявания и гинекологични заболявания. Освен това, Хотел „Хисар“ предлага СПА съоръжения като сауна, парна баня, джакузи, закрити термални басейни, фитнес зала и СПА процедури като масаж, хидротерапия, минерални вани, калолечение и др.