Какво да правим на почивка, когато времето е лошо

21.07.2018

Може би се чувстваш, сякаш си единствения човек на Земята, който страда от ужас от лошо време, когато е на почивка, но не си. Точно обратното - шансовете за поне няколко дъждовни дни в двуседмичната лятната ваканция всъщност са доста високи.

Доколкото това може да е проблем, не трябва да го превръщаш в края на света. Не само че е напълно възможно да преживееш странния лош ден, но се опитай да бъдеш проактивен към нещата и просто да им се насладиш!

Ето няколко полезни съвета, които да ти помогнат да извадиш най-доброто от дните с лошо време на почивка:

1. На първо място, защо не прекараш дъждовния ден, правейки дейност, която така или иначе щеше да те намокри? Поплувай в басейна, гмуркай се, или просто си полежи върху надуваем дюшек във водата - пак щеше да се намокриш, така че защо дъждът да има някакво значение?

2. Не забравяй, че винаги има възможност да не правиш нищо. Мързелуването, колкото се може повече и то всеки ден си е класика, но какво ще кажеш наистина да си угодиш - например закуска в леглото, обяд в пижамата, и вечеря на балкона? Ти си тук, за да си починеш, така че го направи, както трябва!

3. Отдай се на любимите си приложения в телефона и се наслаждавай на антисоциалните удоволствия на модерните технологии.

4. Организирай си пътуване... почти навсякъде, където може да не вали. Може би ще откриеш, че буквално трябва да пропътуваш около 30 минути във всяка посока, за да избягаш от лошото време. Така че, чувствай се свободен, да се възползваш от възможността да разпериш крилата си и да изследваш района в близост.

5. Използвай лошото време като перфектното извинение, за да се погрижиш за себе си, като се отдадеш на така бленувания СПА пакет, за който си мечтаеш от известно време. В края на краищата няма нищо друго, с което да запълниш времето си... нали?

6. Ако трябва да правиш нещо много скучно, но все пак си длъжен да го направиш, не забравяй да го планираш за ден, когато времето не е хубаво. От тежка тренировка във фитнеса, до писане на пощенски картички на хора, с които обикновено не би си говорил, това са типа неща, които можеш да правиш, когато е мрачно и гадно навън.

7. Говорейки за мрачно, развесели се дори и в най-лошото време, като помолиш някого от офиса да ти изпрати снимка оттам в реално време. Скоро ще осъзнаеш, че има много по-лоши места, на които би могъл да бъдеш точно в този момент!

8. Изправи се срещу лошото време, вземи си слънчевите очила и отиди да се излегнеш край басейна в проливния дъжд. Това не само е доста терапевтично, но и доста забавно. Спокойно, със сигурност ще има много хора, които ще ти се смеят, но не им обръщай внимание.

9. Пазаруване... една абсолютна необходимост за повечето почивки, която по никакъв начин не изисква хубаво време. Всъщност, прекарването на часове в местните магазини не прави друго, освен да губи от ценното време, което е доста жалко.

10. Не на последно място, винаги можеш да прибегнеш до класическия британски подход за справяне с лошите метеорологични условия - да се оплакваш и да хленчиш за това на всеки, който иска да те слуша!