Как да се предпазим от мръсния въздух, Част II

05.05.2019

Как се измерва нивото на замърсяване на въздуха?

Американската агенция за опазване на околната среда (EPA) използва индекс за качество на въздуха (AQI), за да предостави на обществеността лесен начин, да разбере качеството на въздуха всеки ден. AQI дава оценка на качеството на въздуха от 0 до 300.

Колкото по-висока е стойността на AQI, толкова по-голям е повода за притеснение. Когато нивата на AQI достигнат над 100, качеството на въздуха е нездравословно. Има много места онлайн, където можете да намерите повече информация за замърсяването на въздуха в конкретни райони.

Когато нивата достигнат между 101 и 150, рисковите групи трябва да намалят времето, прекарано на открито и продължителното тежко натоварване навън, тъй като физическите упражнения увеличават приема на въздух. Когато AQI достигне нездравословни нива от 151 до 200, всички трябва да ограничат излагането навън.

Когато нивата достигнат между 201 и 300, това се счита за нездравословно за чувствителни групи, особено тези със сърдечни заболявания. Хората в риск трябва да избягват всяка дейност на открито.

Какво мога да направя, за да предпазя семейството и себе си?

Замърсяването на въздуха е най-високо през деня, така че планирайте дейностите си на открито рано сутрин, или късно вечер. Избягвайте разходки, или колоездене по оживени улици. Ако сте в трафик, циркулирайте въздуха от колата, като спрете влизането на въздух отвън.

Ако сте на място, където не можете да избягате от замърсяването, опитайте да поставите кърпичка върху устата и носа си, за да помогнете за филтрирането на въздуха.

Богатите на антиоксиданти храни като плодове и зеленчуци също могат да помогнат да предпазите тялото си от вредните ефекти на свободните радикали, причинени от замърсяването на въздуха.

А ние сме горди да ви представим най-новата и доказано ефективна процедура, предлагана в СПА центъра на Хотел „Хисар“ – хипербарна кислородотерапия в една от най-модерно оборудваните барокамери в страната.

По време на сеансите се вдишва 100% кислород под високо налягане до 3 атм., който насища плазмата и другите физиологични разтвори в организма. По този начин се повишава концентрацията на кислород, получава се силно антимикробно действие, стимулира се активността на централната нервна система, на имунната система и се ускорява оздравителния процес на организма.

Използва се успешно при лечение и профилактика на множество заболявания – газова емболия, газ-гангрена, остеомиелит, травматични увреждания,  чернодробна енцефалопатия, сърдечно-съдови заболявания, неврологични заболявания, множествена склероза, отравяния с медикаменти и храни, пост-инсултни състояния, спортни травми, некротични инфекции на меките тъкани, лаймска болест, внезапна глухота, язви на стомаха и дванадесетопръстника, гастрити, колити, анемия и остри кръвозагуби, церебрална парализа, изгаряния, трудно зарастващи рани, диабет и диабетно стъпало, след отравяне с СО, цианиди, барбитурати, алкохол и наркотици, при лечение на декомпресионна болест и други тежки състояния.

Отделете време в забързаното ежедневие! Гмурнете се в света на здравето и вдишайте 100 % кислород.

Направете своята резервация на телефон : +359 337 627 81