Как да се подготвиш за лятото

31.05.2018

Ако ти предстои лятна почивка, вероятно искаш да влезеш в най-добрата си форма. Това ще отнеме малко подготовка, но ще си струва, когато изглеждаш страхотно край басейна! Използвай това ръководство, за да се подготвиш за твоята лятна почивка по правилния начин:

Храни се здравословно и спортувай

Започни, колкото се може по-скоро, когато става въпрос за правилно хранене и упражнения. Колкото по-рано започнеш, толкова по-добре! Не искаш да осъзнаеш, че има 1 седмица до почивката, и да преминеш към абсолютен глад. Това определено не е начина да постигнеш резултат. Започни поне 1 месец предварително, за да видиш подобрения. Трябва да се храниш правилно 80% от времето, като си позволяваш само 1 или 2 „удоволствия“ на седмица. Ако можеш да ядеш естествени храни и да си сигурна, че си набавяш необходимия протеин, ще се справиш чудесно! Разбира се, че се нуждаеш и от въглехидрати, но просто се увери, че държиш размера на порциите под контрол. Не можеш да ги премахнеш напълно, тъй като това просто не е здравословно. Прави упражнения поне 3 пъти седмично, и то нещо, което ти харесва. Трябва да ти харесва, иначе няма да се придържаш към него. Ако можеш да си създадеш нови здравословни навици, би било прекрасно! Това трябва да бъде твоя начин на живот и за в бъдеще, не само за лятната почивка.

Погрижи се за кожата си

Кожата ти лесно може да изгори на почивка, така че е от съществено значение да се грижиш за нея. Някои хора предпочитат да отидат няколко пъти на солариум преди да се изложат на слънце, за да привикнат кожата към слънцето, но няма доказателства, че това всъщност работи. Най-доброто, което можеш да направиш, е да ексфолираш кожата си няколко пъти седмично и да я овлажняваш, така че да стане красива и еластична. Когато става дума за лицето ти, увери се, че редовно го почистваш, тонизираш и овлажняваш. Трябва да използваш лек ексфолиант за лицето си веднъж, или два пъти седмично, и маска веднъж седмично. Ще светиш, когато си на плажа!

Помисли за различни методи за обезкосмяване

Обезкосмяването е важно, ако искаш да изглеждаш и да се чувстваш като богиня, когато си на почивка. Има много различни методи, които можеш да използваш, от домашна депилация, до козметични процедури, като кола маска. Зависи от твоя бюджет, и колко дълго искаш ефекта да продължи. Увери се, че си решила предварително и си запазила час, така че да получиш съвети от козметичката. Придържай се към съветите, които получиш. Имай предвид,  че ако ходиш на солариум след процедура по обезкосмяване, можеш сериозно да се изгориш.

Планирай и други процедури за красота

Планирай и други козметични процедури. Направи си бюджет и помисли за това, което е най-важно за теб. Може би искаш добре оформени вежди, или красиви дълги мигли. Едно от най-хубавите неща, които можеш да направиш, е да се увериш, че изглеждаш красива дори и без грим. Тогава не е нужно да се притесняваш изобщо, когато си край басейна.

А ти как се подготвяш? Сподели с нас!