Как да се грижиш за кожата си преди и след басейн, Част II

10.07.2019

Продължение от Част I.

3. Не оставяйте водата да изсъхне по кожата ви!

След едно разведряващо хладно потапяне може да се изкушите просто да легнете на кърпата и да оставите слънцето да ви изсуши. Това изобщо не е добра идея. Има погрешно схващане, че естественото изсъхване на кожата е полезно за нея, но това просто не е така. Това само ще доведе до повече сухота на кожата. Препоръчва се да бъде изплакната с чиста вода (виж в Част I) и след това да се подсуши с памучна кърпа. После е време да се върнем към слънчевите бани, но след като приложим повече слънцезащитен крем с висок SPF, разбира се.

4. Поддържайте кожата си с овлажняващ крем

Ако кожата ви все още се чувства суха и се бели, след като се приберете от басейна, преминете към по-гъст овлажнител, или мехлем. Не забравяйте, че лосионите не са толкова хидратиращи като кремовете, а кремовете не са толкова хидратиращи, колкото мехлемите. Това, което работи за един човек, може да не работи за вас. Нанесете плътно хидратиращия продукт (мехлем) върху кожата от врата надолу, преди да си легнете вечер.

5. Не забравяйте лицето си

За щастие, плуването обикновено не води до проблеми по лицето ви. Въпреки това, водата може да бъде също толкова изсушаваща и дразнеща за лицето, както и за останалата част от тялото ви. Хидратацията преди и след плуване е от ключово значение - и не забравяйте да изплакнете лицето си, веднага след като излезете от басейна!

6.  Изпробвайте новата барокамера в Хотел „Хисар“

В хотел „Хисар“ можете да изпробвате най-новата и доказано ефективна процедура, предлагана в СПА центъра – хипербарна кислородотерапия в една от най-модерно оборудваните барокамери в страната.

Терапията има доказан козметичен ефект, антицелулитно действие и подмладява кожата. Отделете време в забързаното ежедневие и се гмурнете в света на здравето, като вдишате 100 % кислород.

Телефон за резервации: +359 337 627 81