5 неща, които можеш да правиш в Хотел "Хисар" през зимата

02.02.2018

Зимата е сезон, в който се събираме на топло с най-близките и любимите си хора. Снегът навън е природната красота, която всеки път ни удивлява, докато сме се сгушили до камината и пием топъл чай. Безспорно прекрасна такава, каквато е, зимата има и своите недостатъци. За много от нас тя означава по-пасивен начин на живот, дълги часове стоене на затворено, много пластове дрехи, а най-активната част от деня е времето за хранене. Ние обаче сме помислили по този въпрос и искаме да ти дадем алтернатива в студените дни. В тази статия ще откриеш 5 неща, които можеш да правиш в СПА Хотел „Хисар“ в най-тежкия сезон, или когато времето навън е лошо:

1. Сауна

Сауната се препоръчва да се използва в студено време, защото има изключително благоприятно действие за организма. Тя подобрява тонуса и жизнеността на тялото, както и имунната система. Чрез потенето в сауната се изхвърлят токсини, което помага за по-добрата функция на черния дроб и бъбреците. Отпуска мускулите, а при загряването на тялото  се подобрява кръвното налягане и храносмилането. Това е само малка част от ползите да използваш сауна, дори и за 10 минути. Хората със здравословни проблеми все пак трябва да се консултират с лекар преди да го направят.

Освен финландска сауна, релакс центърът на хотела включва парна баня, малък басейн с топла минерална вода и се намира в непосредствена близост до закрития плувен басейн – ползва се безплатно от гостите в стандартната част на хотела.

2.Плуване

Разполагаме със закрит плувен басейн с 6 коридора. Водата е минерална, с постоянно поддържана температура от 28 – 29 градуса. Непосредствено до закрития басейн е разположено и 8 местно джакузи.

Плуването е един от най-препоръчваните спортове, защото развива тялото равномерно, а когато сме във вода, сърцето се натоварва по-малко. 20 минути на ден са напълно достатъчни, за да укрепнеш тялото и да заздравиш мускулите на гърба.

3. Фитнес

Ако пък си фитнес маниак, имаме решение и за теб! Фитнес залата на СПА Хотел „Хисар“ е оборудвана с модерни уреди с компютърни и кардио системи. В нея можеш да откриеш всичко за една пълноценна тренировка и да не пропускаш дори и ден от своята лична програма.

4. Масаж

Няма по-добър начин да релаксираш от масажа. Ние предлагаме пълен набор от медицински, релаксиращи и разкрасяващи масажи. В модерно обзаведените масажни кабинети можеш да откриеш различни по времетраене и вид масажи и терапии – от класически, през антицелулитен, до масаж с вулканични камъни. В тези процедури се използват специални масла за масажи и техника. Този тип терапии даряват нова енергия на духа и тялото. С една дума - винаги е добра идея да подмладиш организма си!

5.Билярд и тенис на маса

Ако искаш просто да се позабавляваш с приятели, можеш да организираш мини турнир. Хотелът предлага зала за тенис на маса, оборудвана с 2 тенис маси, билярдна зала и още 2 билярдни маси разположени в боулинг центъра и в Лоби бара.